Medovníky (fotorecept)

Autor receptu: liviar

Tieto medovníky vlani piekli v relácii Kamily Magálovej a sľubovali, že sú hneď a ostanú stále mäkké, tak som ich vyskúšala a je to naozaj tak. Čo sa týka zdobenia, toto sú moje premiérové zdobené medovníky, doteraz som ich len piekla, ale nezdobila. Do zdobenia ste ma nakopli milé dámy vašimi krásnymi medovníkmi. Viem, že tieto moje sa im nevyrovnajú ani zďaleka, ale ja som na seba strááášne hrdá a odteraz budem aj ozdobovať, aj keď k tým vašim, no, možno za pár rokov vás dobehnem.

10 minút
na 175 °C

Postup

  1. Suroviny.
  2. Med, cukor a heru necháme zovrieť.
  3. Múku zmiešame so sódou bicarbonou a škoricou.
  4. Pridáme trošku vychadnutú medovú zmes a zamiešame.
  5. Do nie úplne vychladnutej masy pridáme vajíčka.
  6. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme a necháme ho odpočívať aspoň 2 hodiny.
  7. Potom ho vyvaľkáme na 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút pri teplote 175 °C. Po upečení ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s lyžicou mlieka. A tu sú už upečené a neozdobené.
  8. A ešte pridám môj úplne prvý výtvor, za ich výrobu vďačím varecháčkam. A dúfam, že sa na mňa nenahnevá Akeber, ale dovolila som si ukradnúť jej recept na perníkovú chalúpku a aj perníkovú chalúpku. ale tej tvojej sa to vôbec nevyrovná. http://varecha.pravda.sk/recepty/pernikova-chalupka-fotorecept/22162-recept.html Akeber, prepáč.
  9. No a takto sme sa vytešovali.