Medovník skoro ako Marlenka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Vnučka si objednala tento koláčik.

7 minút
na 180 °C

Postup

  1. V miske som rozmiešala vajíčka, med a cukor. Potom som pridala rozpustené maslo. Dobre som to spolu premiešala. K 400 g hladkej múky som pridala 1 čl sóda bikarbóny. Spolu som to preosiala. Múku som primiešala do vymiešanej zmesi. Nastrihala som si 4 rovnaké ks papiera na pečenie. Papier som trochu pomastila. Použila som veľký plech. Na jeden plech sa mi zmestili na papiere. Cesto som rozotrela na pripravené papiere.
  2. Rúru som vyhriala na 180°C. Koláč som piekla 7 minút.
  3. Mne vyšlo 5 plátov. Tu sú už upečené.
  4. Teraz som išla spraviť krém. Salko som si uvarila predošlý deň. Ja som ho varila v tlakovom hrnci 40 minút. Manžel sedel v kuchyni a akože pozeral televíziu. Videla som, že ma stále pozoruje. Tak namiesto toho, aby som vytiahla mixér, strčila som milému mužovi do ruky misku s nakrájaným maslom a Salkom. Kázala som mu to vymiešať.
  5. Chlapec sa činil.
  6. Ja som zatiaľ uvarila z 300 ml mlieka a 1 Zlatého klasu puding. Vychladnutý som postupne primiešala k vymiešanému maslu so Salkom.
  7. No a teraz to už pôjde rýchlo - o chvíľu bude koláč hotový. Upečené pláty som ukladala na plech na seba. Pekne som ich zarovnala tým, že som kraje orezala. Začala som pláty natierať pripraveným krémom.
  8. Natrela som vrch aj boky koláča. Odrezky som pomrvila a zmiešala s pomletými orechami.
  9. To som napackala na celý koláč. Roztopila som 100 g horkej čokolády so stuženým tukom Cera a pl mlieka. Koláč som cik-cak ozdobila čokoládou.
  10. Takto vyzerá v reze. Manžel ho hneď ochutnal.
  11. Toto je moja dnešná porcia. Koláč je dnes ešte lepší ako včera.