Karamelové trubičky

Medové trubičky s karamelovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: petullka

60
porcií
8 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo všetkých ingrediencií vypracujeme hladké cesto.
  2. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  3. Potom z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme tenký plát a vykrajujeme formičkou kolieska (moja formička mala priemer 6 cm - závisí to od veľkosti kovových trubičiek, ktoré použijete na pečenie).
  4. Kovové trubičky namažeme maslom a navinieme na ne kolieska cesta. Ukladáme na plech s papierom na pečenie.
  5. Spoje sa musia prekrývať. Pečieme 8 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Hneď po upečení stiahneme trubičky z kovových formičiek, necháme vychladnúť. Potom konce trubičiek namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy.
  6. Na krém si vyšľaháme maslo do peny a po lyžiciach primiešame Salko.
  7. Hladký krém dáme do zdobiaceho vrecka a plníme ním trubičky. Po naplnení ich dáme do chladničky.
  8. Je dôležité vyvaľkať cesto na tenko, lebo v strede som cesto vyvaľkala hrubšie a trubičky sa pri pečení rozlial. Na chuti to neubralo, ale tak treba potešiť aj oko :-)