Medové rezy

Medové rezy so slivkovým lekvárom

Autor receptu: olinecka

Medové rezy nikdy nesmú chýbať na vianočnom či novoročnom stole. Pre milovníkov medových koláčikov.

30 ks
porcií
55 minút
príprava
13-15 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do väčšej misy, k nej na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme zbytok surovín, Vypracujeme hladké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a pomocou valčeka prenesieme rozvaľkané cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 13-15 minút. Počas pečenia korpus sledujeme, aby nezhorel. Takto pripravíme 4 medové pláty. Boky korpusov opatrne upravíme.
  2. V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas a žĺtky. Zvyšok mlieka a cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Puding zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame do hladka a po častiach spojíme s vychladnutým pudingom. Na prvý medový plát bohato rozotrieme plnku, položíme druhý plát, zľahka pritlačíme. Následne potrieme lekvárom a položíme tretí plát, ktorý potrieme plnkou a ukončíme štvrtým plátom. Zákusok zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť do druhého dňa. Na druhý deň pokrájame na rezy, posypeme práškovým cukrom.
  3. Medové rezy v reze. Šťastný nový rok prajem Varecháčom a všetkým tvorcom Varecha.sk.