Medová roláda

Medová roláda (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Milovníkov medových zákuskov určite poteší chuťou.

24
porcií
60-70 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. 1 celé vajce a 4 žĺtky vyšľaháme s cukrom a medom do penista. Múku preosejeme, spojíme so sódou bikarbónou a po častiach vmiešame do vaječnej peny. Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do cesta.
  3. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a papier potrieme maslom.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, na plech vylejeme pripravené cesto, vrch uhladíme. Korpus pečieme 10 minút do zlatista.
  5. Upečený korpus za horúca preklopíme na utierku, ktorú sme trocha navlhčili.
  6. Zrolujeme a necháme vychladnúť.
  7. Plnka: V mlieku rozhabarkujeme múku, dáme variť a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou, necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka s medom a spojíme s vychladnutým krémom.
  8. Korpus rozvinieme, potrieme domácim slivkovým lekvárom. Ak máme hustý lekvár, zohrejeme ho najprv v mikrovlnke.
  9. Následne korpus potrieme pripravenou plnkou. Trocha krému odložíme na zdobenie.
  10. Zrolujeme do rolády a dáme do chladničky stuhnúť... Pripravíme čokoládovú polevu. Smotanu na šľahanie dáme do hrnca, ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Hrniec vrátime späť na sporák a miešame, pokiaľ sa nám nerobia bublinky. Čokoládu, nevaríme !
  11. Polejeme pripravenou čokoládovou polevou roládu a ozdobíme. Pred podávaním pokrájame, dobrú chuť.