zatvoriť
VYTLAČIŤ
Medová panna cotta s dulami (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
700 ml
smotana na šľahanie
100 -120 ml
med
1 KL
vanilková esencia
1 tyčinka (alebo želatína)
agar agar
2 PL
maslo
2 PL
cukor krupicový
1/2 KL
škorica mletá
3 PL
citrónová šťava
150 ml
voda
3 ks
dula
Postup
Smotanu nalejeme do hrnca. Pridáme agarovú tyčinku a necháme 30 minút napučať.
Pridáme med a vanilkovú esenciu. Premiešame a na miernom ohni varíme, kým sa agar nerozpustí.
Smotanu precedíme a nalejeme do foriem alebo pohárov. Necháme stuhnúť na chladnom mieste.
Duly ošúpeme, nakrájame na plátky. V hlbšej panvici rozohrejeme maslo, pridáme duly a chvíľu opekáme.
Pridáme cukor,
škoricu, citrónovú šťavu a vodu. Na miernom ohni varíme, kým sa voda neodparí. Duly by mali byť mäkké a obalené karamelovou omáčkou.
Panna cottu vyklopíme a servírujeme s dulami.