Med z púpavy.(fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Kedže teraz kvitnú púpavy tak pridám môj recept,ktorý som varievala.Ja ked som tento med varila,tak vtedy ešte nebolo toľko alergii ako teraz.Ja som sa ešte v mojom okolí nestretta s tým ,aby niekto mal alergiu na tento med,ale som počula,že áno.Alergiu nemáme tak ho varím dalej.

30 minút
príprava
1 a 1/2 hod. minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nazbierame si púpavový kvet,citrony nakrajame na kolieska zalejeme vodou a na miernom ohní pomaličky varíme 3/4 hodinu.
  2. Takto prykryté nechám vrieť.Občas premiešam.
  3. Po jednej hodine precedíme cez sitko a kvet s citronom zahodíme.Do šťavy pridáme kilo kryštalového cukru ...
  4. ...varíme jednú hodinu na miernom ohni.Za hodinku ho občas premiešame a po hodine ho treba miešať,aby neskaramelizoval.(Ja som raz tak pozabudla a bol skoro čierny,preto treba ho stále miešať.
  5. Po uvarení ho zlejeme do pripravených skleničiek.Z jednej dávky som uvarila 8 dl medu.