Mätový likér

Autor receptu: huck

Mata prieporna je jednou z najoblubenejšich byliniek širom sveta, nie bez dovodu. Existuje niečo viac ako 25 druhov maty. Takmer v každej domacnosti sa použiva matovy čaj pri traviacich tažkostiach, a mnohi z nej pripravuju sirup a liker.. . Doležite je, aby sme matove listy nazbierali zavčasu rano...

Suroviny

Postup

  1. Listy maty podla potreby umyjeme, osušime a pokrajame. Uložime do vačšieho pohara s uzaverom. Pridame klinčeky, pomarančovu koru,a zalejeme alkoholom. Hermeticky zatvorime. Nechame stat 10 dni, pri tom každe 2 dni potrasieme poharom aby alkohol dobre prkryval listky. Po 10 dnoch uvarime z cukru a vody sirup ( par minut do spenena) - ochladime. Listy maty dobre precedime a potom ešte stisneme (vyžmychame) cez gazu a pomiešame s ochladenym sirupom.