Mätovo-medovková čokoládová zmrzlina s orechami (fotorecept)
Autor receptu: kapucinka
Táto zmrzlina má výbornú chuť. Ospravedlňujem sa, že tam nie sú fotky, nestíhala som večer pri príprave, tak
pridávam aspoň kresby, kreslila som, keď som mala viac času :). Vyšlo asi 10 porcií.
10 porcií |
25 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme nakrájanú medovku a mätu. Zalejeme mliekom a pridáme cukor. Varíme, kým sa cukor nerozpustí a zmes neprevonia bylinkami. Mlieko som liala od oka, približne tak asi 300-350 ml. Cukru môžete dať viac aj menej.
- Zmes precedíme do ďalšieho hrnca.
- Čokoládu nakrájame na drobno, aby sa lepšie rozpustila. Dáme do zmesi v hrnci, pridáme škoricový cukor, trochu pomletých orechov a ak chcete tmavšiu zmes, nasypeme aj kakao alebo granko.
- Varíme a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Necháme to vychladnúť.
- Potom vyšľaháme smotanu. Nemusí byť úplne hustá.
- Zmiešame zmes z hrnca a vyšľahanú smotanu.
- Dáme do mrazničky, každú polhodinu, kým zmes nestuhne miešame dôkladne, aby bola zmrzlina krémová a zmrzlinová :).