Mätovo-medovková čokoládová zmrzlina s orechami (fotorecept)

Autor receptu: kapucinka

Táto zmrzlina má výbornú chuť. Ospravedlňujem sa, že tam nie sú fotky, nestíhala som večer pri príprave, tak pridávam aspoň kresby, kreslila som, keď som mala viac času :). Vyšlo asi 10 porcií.

10
porcií
25 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme nakrájanú medovku a mätu. Zalejeme mliekom a pridáme cukor. Varíme, kým sa cukor nerozpustí a zmes neprevonia bylinkami. Mlieko som liala od oka, približne tak asi 300-350 ml. Cukru môžete dať viac aj menej.
  2. Zmes precedíme do ďalšieho hrnca.
  3. Čokoládu nakrájame na drobno, aby sa lepšie rozpustila. Dáme do zmesi v hrnci, pridáme škoricový cukor, trochu pomletých orechov a ak chcete tmavšiu zmes, nasypeme aj kakao alebo granko.
  4. Varíme a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Necháme to vychladnúť.
  5. Potom vyšľaháme smotanu. Nemusí byť úplne hustá.
  6. Zmiešame zmes z hrnca a vyšľahanú smotanu.
  7. Dáme do mrazničky, každú polhodinu, kým zmes nestuhne miešame dôkladne, aby bola zmrzlina krémová a zmrzlinová :).