Mäsový koláč (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Chcela som si spraviť voľnú nedeľu, tak som navarila už v sobotu. Nechcela som tento recept pridávať na Varechu, tak som ani nefotila. Dopadlo to tak, že nakoniec som navarila viac ako som chcela a teraz pridávam ani nie ako recept, skôr tak pre inšpiráciu a pre vlastné potešenie :-)

Suroviny

    Postup

    1. V piatok večer zvykneme robiť jedálniček na víkend. Tentokrát rozhodlo to, že sme chceli isť na chalupu čo to porobiť, ale hlavne si užiť krásne počasie. A tiež to, že v pondelok ide muž na týždeň pracovne preč a tak rozhodnutie padlo na Mäsový chlebík. Je to vlastne plnené fašírkové mäso pečené v chlebovej forme, preto ten názov. Recept je úplne jednoduchý a určite ten svoj má každá gazdinka. Mleté mäso, rožky, vajíčko, cesnak, korenie, bylinky.... a ja pridávam ešte za hrsť ovsených vločiek. Fašírku som natlačila do chlebovej formy a do stredu dala kuracie mäso. Dávam aj na tvrdo uvarené vajíčka, párok, uvarenú mrkvu... Podrobný recept v parnom hrnci je tu Tentoraz som ale piekla v rúre...
    2. trochu mäsovej hmoty mi zostalo tak som ho dala do guľatej formy a upiekla spolu s fašírkovým chlebíkom. Mäsový koláč som piekla asi 25 minút na 180°C a chlebík asi 60 minút na 180°C. Ale záleží aj od veľkosti formy.
    3. Na upečený mäsový "korpus" som navŕšila zemiakovú kašu
    4. a dala už len zapiecť.
    5. K mäsovému koláču som urobila zeleninový šalát. Rajčiny, uhorku a cibuľu som nakrájala osolila morskou soľou, pridala bylinky a poliala tekvicovým olejom
    6. Bolo to výborné... k obedu sme si dali pohár ľahkého červeného vína, neviem či je to vhodné, nie som odborník na vína, ale nám to chutilo :-)
    7. No a moja polovička si ešte naložila mäsový chlebík.... a krásny víkend bez varenia pred nami :-))