Mäsovo-bryndzové hniezda (fotorecept)

Autor receptu: rous5

Mať doma kilo bryndze, to si už vyžaduje aj niečo vymyslieť. A toto je výsledok. Ak by sa to náhodou podobalo na niekoho už zverejnený recept, tak ide čisto o náhodu, nezaoberám sa podobnosťami receptov :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mleté mäso (akékoľvek, kuracie, bravčové) dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme jedno vajce a dobre zamiešame. Ja som takto získanú masu rozdelila na dve časti. 1. Do prvej som pridala bryndzu (troška bryndze som ešte nechala na naplnenie) 2. Druhá zmes je bez bryndze
  2. Mäso rozdelíme, vytvarujeme guľky v strede ktorých urobíme jamky a dáme na plech. Ja som urobila tri mäsovo-bryndzové a tri len mäsové. Do každej jamky dáme plátok mozzarelly a na mäsové som dala aj malú lyžičku bryndze.
  3. Dve celé vajcia rozšľaháme a pomaly vlejeme do každej jamky v mäse.
  4. Dáme do vyhriatej rúry cca 180 °C a pečieme cca 20-30 min. MOJ TIP : U mňa jednoznačne zabodovalo mäso zmiešané s bryndzou, výborné :)