Mäsovo-bryndzové hniezda (fotorecept)
Autor receptu: rous5
Mať doma kilo bryndze, to si už vyžaduje aj niečo vymyslieť. A toto je výsledok. Ak by sa to
náhodou podobalo na niekoho už zverejnený recept, tak ide čisto o náhodu, nezaoberám
sa podobnosťami receptov :)
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Mleté mäso (akékoľvek, kuracie, bravčové) dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme jedno vajce a dobre zamiešame. Ja som takto získanú masu rozdelila na dve časti.
1. Do prvej som pridala bryndzu (troška bryndze som ešte nechala na naplnenie)
2. Druhá zmes je bez bryndze
- Mäso rozdelíme, vytvarujeme guľky v strede ktorých urobíme jamky a dáme na plech. Ja som urobila tri mäsovo-bryndzové a tri len mäsové. Do každej jamky dáme plátok mozzarelly a na mäsové som dala aj malú lyžičku bryndze.
- Dve celé vajcia rozšľaháme a pomaly vlejeme do každej jamky v mäse.
- Dáme do vyhriatej rúry cca 180 °C a pečieme cca 20-30 min.
MOJ TIP : U mňa jednoznačne zabodovalo mäso zmiešané s bryndzou, výborné :)