Mäsové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...tieto skvelé cestoviny sa dajú pripravovať so zeleninou, mäsom, ovocím, hubami a všeličím iným. Je množstvo receptov ako ich pripraviť(aj na Vareche.sk)...a toto je jeden z nich...

8-10
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. ...tretí deň sa pozeráme na hladné, prázdninové dieťa, (aj keď je v chladničke vždy niečo navarené), možno nám ho príde ľúto, tak ideme na nákup a cestou rozmýšľame, čo navariť, keď to už vieme, zistíme v obchode, že nemajú karfiol a ani brokolicu...nakúpime teda niečo úplne iné, ako sme chceli. Doma si všetky suroviny nakrájame...
  2. ...na oleji orestujeme cibuľku s chilli papričkou a cesnakom. Keď zosklovatie, pridáme časť nakrájaných šampiňónov. Po chvíľke restovania posolíme, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a môžeme dochutiť korením, aké máme radi. Ja som dal údenú, sladkú mletú papriku...pridáme mleté mäso a po chvíľke lúpané, krájané paradajky v konzerve. Dusíme niekoľko minút...
  3. ...z masla, múky a mlieka si spravíme bešamel. Keď je hotový, zmiešame ho s mäsovou zmesou a ochutíme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom (je dosť aromatický, opatrne)...
  4. ...na namastený plech si dáme prvú vrstvu lasagní a zalejeme bešamelovou zmesou...na ďalšiu vrstvu lasagní naložíme nakrájané paradajky a natrhanú bazalku a opäť bešamel...prikryjeme šunkou a ďalšou vrstvou cestovín a zase bešamel a zase lasagne...na posledné lasagne dáme bešamel a nakrájané šampiňóny...všetko schováme pod hrubú vrstvu nastrúhaného syru...TIP: neodporúčam viac ako štyri poschodia cestovín, pri pečení zväčšia svoj objem a potom by to bolo suché...lasagne nie je potrebné predvárať, ani namáčať. Všetko za nás spraví bešamel....
  5. ...pečieme v rúre na 180°C asi hodinku. Potom vrch zapečieme...Keď sú lasagne takéto, sú hotové...
  6. ...podávame s paradajkami a bazalkou, nič sa k tomuto jedlu asi nehodí lepšie...dobrú chuť