Mäsové guľky s pečeným baklažánom a paprikou zapečené v rúre (fotorecept)

Autor receptu: eldina

opäť balkánsky recept ..:) receptov z baklažánu nie je nikdy dosť

30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. potrebujeme:
  2. asi pol hodinu predtým,ako sa chystáme variť,dáme na plech papier na pečenie,kde dáme piecť papriky a baklažán/ten popicháme na pár miestach vidličkou/.. pečieme nasucho na cca 200 -230 stupňoch,cca pol h.. /ja ich tam mám viac,lebo som robila aj šalát,nech vás to nemýli/
  3. po pol hodine vyzerajú takto
  4. prikryjeme dvomi utierkami,na 10 minút,zaparia sa a ľahko sa ošúpu.
  5. po 10 minútach sú takéto:
  6. nakrájame na kúsky/ošúpané/ papriky a/ošúpaný/ baklažán
  7. do mletého mäsa si pridáme vajce,soľ,vegetu,korenie,cesnak,cibuľu/nemusí byť/,a pokrájané papriky a baklažán,zmiešame../a čokoľvek podľa chuti chcete,čo sa týka korenín/
  8. do misky si dáme hladkú múku a z mäsa tvarujeme guľky,ktoré obaľujeme v múke/ruky si naolejujte,lepšie sa pracuje s masou/... mne vyšlo 29 kúskov
  9. paradajky z konzervy si rozmixujeme a zmiešame do uvareného bujonu/ 400ml/
  10. do jénskeho skla si dáme trochu oleja,uložíme guľky,a zalejeme paradajkovou masou/trochu som ju pricukrila,aj ked v origináli nie je cukor/.. prikryté pečieme
  11. a dáme piecť,na 200 stupňov cca 45 minút,potom odkryjeme,zalejeme smotanou na varenie a pečieme ešte asi pol hodinu odkryté... mäso sa nám zahustí/smotanou a múkou na guľkách/
  12. po upečení.... ja som podávala s tarhoňou..ale fajn je aj s cestovinami ------------- inšpiráciu som našla tu,kde bol l v ten deň "recept dňa" http://www.coolinarika.com/recept/cuftice-iz-rerne/