Mäsové guľky s pečeným baklažánom a paprikou zapečené v rúre (fotorecept)
Autor receptu: eldina
opäť balkánsky recept ..:)
receptov z baklažánu nie je nikdy dosť
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- potrebujeme:
- asi pol hodinu predtým,ako sa chystáme variť,dáme na plech papier na pečenie,kde dáme piecť papriky a baklažán/ten popicháme na pár miestach vidličkou/..
pečieme nasucho na cca 200 -230 stupňoch,cca pol h..
/ja ich tam mám viac,lebo som robila aj šalát,nech vás to nemýli/
- po pol hodine vyzerajú takto
- prikryjeme dvomi utierkami,na 10 minút,zaparia sa a ľahko sa ošúpu.
- po 10 minútach sú takéto:
- nakrájame na kúsky/ošúpané/ papriky a/ošúpaný/ baklažán
- do mletého mäsa si pridáme vajce,soľ,vegetu,korenie,cesnak,cibuľu/nemusí byť/,a pokrájané papriky a baklažán,zmiešame../a čokoľvek podľa chuti chcete,čo sa týka korenín/
- do misky si dáme hladkú múku a z mäsa tvarujeme guľky,ktoré obaľujeme v múke/ruky si naolejujte,lepšie sa pracuje s masou/...
mne vyšlo 29 kúskov
- paradajky z konzervy si rozmixujeme a zmiešame do uvareného bujonu/ 400ml/
- do jénskeho skla si dáme trochu oleja,uložíme guľky,a zalejeme paradajkovou masou/trochu som ju pricukrila,aj ked v origináli nie je cukor/..
prikryté pečieme
- a dáme piecť,na 200 stupňov cca 45 minút,potom odkryjeme,zalejeme smotanou na varenie a pečieme ešte asi pol hodinu odkryté...
mäso sa nám zahustí/smotanou a múkou na guľkách/
- po upečení....
ja som podávala s tarhoňou..ale fajn je aj s cestovinami
-------------
inšpiráciu som našla tu,kde bol l v ten deň "recept dňa"
http://www.coolinarika.com/recept/cuftice-iz-rerne/