Mäsové guľky na pare s paradajkovou omáčkou a knedľou. (fotorecept)
Autor receptu: mojack
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté mäso zmiešam z ryžou, vegetou, korením a žĺtkami. Vmiešam vyšľahaný sneh
- a robím guľky. Pri formovaní si pomôžem so strúhankou v rukách.
- Guľky naukladám do sklenenej misy
- a varí sa mi v pare.
- Za 25 minút sú hotové.
- Z masla a hladkej múky si pripravím zásmažku, ktorú zalejem vodou.
- Do vody pridám rajčinový pretlak a kečup. Ak treba tak dochutím soľou, cukrom, šťavou z citróna a kúsok masla. Pridala som tam aj mrazený hrášok / požiadavka mojej slečny/ , trochu smotany ale môže byt aj mlieko.
- Knedlík som urobila večer. Teraz sa nahreje v pare spolu s guľkami a preleje sa teplou omáčkou.
|