Mäsové guľky na pare s paradajkovou omáčkou a knedľou. (fotorecept)

Autor receptu: mojack

30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso zmiešam z ryžou, vegetou, korením a žĺtkami. Vmiešam vyšľahaný sneh
  2. a robím guľky. Pri formovaní si pomôžem so strúhankou v rukách.
  3. Guľky naukladám do sklenenej misy
  4. a varí sa mi v pare.
  5. Za 25 minút sú hotové.
  6. Z masla a hladkej múky si pripravím zásmažku, ktorú zalejem vodou.
  7. Do vody pridám rajčinový pretlak a kečup. Ak treba tak dochutím soľou, cukrom, šťavou z citróna a kúsok masla. Pridala som tam aj mrazený hrášok / požiadavka mojej slečny/ , trochu smotany ale môže byt aj mlieko.
  8. Knedlík som urobila večer. Teraz sa nahreje v pare spolu s guľkami a preleje sa teplou omáčkou.