Mäsová roláda a špenátové zemiaky z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Parák je moja srdcová záležitosť a toto je jeden z mojich obľúbených receptov... výborný aj na studeno ♥

40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na mäsovú roládu si zmiešame mleté mäso, namočené, vyžmýkané rožky, na drobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak, vajíčko a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať
  2. Na dosku si rozprestrieme potravinársku fóliu na ňu roztiahneme mäsovú zmes. Do stredu dáme na pásiky nakrájané, osolené a okorenené kuracie prsia
  3. pomocou fólie zavinieme do valca, konce dobre zakrútime
  4. a dáme spolu zo zemiakmi a špenátom do parného hrnca. Mäsovú roládu paríme cca 45 minút, zemiaky cca 20 minút a špenát cca 5 minút.
  5. Sparený špenát posekáme, alebo použijeme mrazený
  6. cibuľu speníme, pridáme špenát, pretlačený cesnak a podusíme. Pridáme smotanu a zredukujeme na hustú kašu. Osolíme, okoreníme.
  7. Ponorným mixérom rozmixujeme ale nie na celkom jemno.
  8. Do uvarených zemiakov pridáme šľahačkovú smotanu
  9. a vidličkou roztlačíme na hrubšiu kašu
  10. zoberieme si kovový krúžok (mne ho muž vyrobil z konzervy) na spodok dáme vrstvu kaše, na ňu dáme vrstvu špenátu a znova vrstvu zemiakov, každú vrstvu dobre utlačíme a vyhladíme lyžicou
  11. kovový krúžok odstránime. Kovový krúžok môžete pred použitím z vnútornej strany natrieť olejom.
  12. Keď je mäso hotové vyberieme ho na podložku, opatrne poprepichujeme fóliu a zachytíme šťavu, ktorú môžeme použiť pri servírovaní. Mäso môžeme vo fólii nechať vychladnúť, potom ho dať do chladničky a dobre vychladené krájať na tenké plátky a použiť ako súčasť studeného pohostenia
  13. ja som ešte roládu dala na chvíľku do horúcej trúby aby mala chrumkavú kôrku
  14. ozdobíme pažítkou a podávame buď zo špenátovými zemiakmi, alebo len tak s chlebom a kyslou uhorkou
  15. ja som ešte zo zemiakovej kaše spravila tenučké kolieska na plech, nechala som ich zapiecť a položila na vrch zemiakovo-špenátovej vežičky. Celú zapekať neodporúčam....