Mäso v batôžku (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento týždeň skúšam variácie na tému - mäso, pečeň a jablko - a tu je môj druhý pokus.

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, okoreníme zmesou korenia na kurča. Bravčovú pečeň nakrájame na zhruba rovnaké plátky a orascujeme. Slaninu na tenké plátky. Jablko na hrubšie kolieska zbavené jaderníka.
  2. Kuracie prsia zprudka orestujeme na panvici len toľko aby sa mäso zatiahlo, odložíme a vo výpeku orestujeme pečeň a nakoniec kolieska jablka. Teraz si rozvaľkáme lístkové cesto na tenšie, mäso nám zatiať mierne vychladne.
  3. Rozvaľkané lístkové cesto si nakrájame na väčšie štvorce. Do stredu uložíme plátok kuracieho mäsa, slaninku, mäso....
  4. koliesko jablka a na vrch pečienku, alebo akokoľvek inak :-)
  5. Pre lepšie balenie si môžeme celú vežičku prepichnúť špajdlou ....
  6. cesto zdvihneme a zavinieme, buď len postláčame alebo previažeme potravinárskym motúzkom....
  7. potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200°C asi 15 minút.
  8. ja mám rada toto jedlo len tak - mäsko, k tomu jablko ako príloha a lístkové cesto miesto pečiva alebo....
  9. podávame s ryžou, zemiakmi, zeleninovým šalátom....