Mäso v batôžku (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Tento týždeň skúšam variácie na tému - mäso, pečeň a jablko - a tu je môj druhý pokus.
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, okoreníme zmesou korenia na kurča. Bravčovú pečeň nakrájame na zhruba rovnaké plátky a orascujeme. Slaninu na tenké plátky. Jablko na hrubšie kolieska zbavené jaderníka.
- Kuracie prsia zprudka orestujeme na panvici len toľko aby sa mäso zatiahlo, odložíme a vo výpeku orestujeme pečeň a nakoniec kolieska jablka.
Teraz si rozvaľkáme lístkové cesto na tenšie, mäso nám zatiať mierne vychladne.
- Rozvaľkané lístkové cesto si nakrájame na väčšie štvorce. Do stredu uložíme plátok kuracieho mäsa, slaninku, mäso....
- koliesko jablka a na vrch pečienku, alebo akokoľvek inak :-)
- Pre lepšie balenie si môžeme celú vežičku prepichnúť špajdlou ....
- cesto zdvihneme a zavinieme, buď len postláčame alebo previažeme potravinárskym motúzkom....
- potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200°C asi 15 minút.
- ja mám rada toto jedlo len tak - mäsko, k tomu jablko ako príloha a lístkové cesto miesto pečiva alebo....
- podávame s ryžou, zemiakmi, zeleninovým šalátom....