Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše? (fotorecept)
Autor receptu: petravoska
Moja mamka často túto pochúťku robieva, keď sa jej zvýši zemiaková kaša...
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo zemiakovej kaše, vajca a múky vypracujeme nelepivé cesto. podľa potreby ho osolíme.
- Z cesta vyformujeme valcek, z ktorého ukrajujeme kúsky, z ktorých na pomúčenej doske vaľkáme placky (lokše). Každú vidličkou popicháme a pečieme z obidvoch strán na rozpálenej kovovej platni alebo suchej panvici.
- Hotovú lokšu potirame rozpusteným osoleným maslom alebo husacím sadlom. My to máme veľmi radi s maslom. Môže sa podávať ako príloha ku pečenej husi, kačke s dusenou kapustou, ale aj potretá so slivkovým lekvárom. My ju ľúbime jesť nasucho s pohárom sladkého alebo kyslého mlieka. Je to jednoducho mňamka :)