Mäso sa pojedlo a čo so zvyškom zemiakovej kaše? (fotorecept)

Autor receptu: petravoska

Moja mamka často túto pochúťku robieva, keď sa jej zvýši zemiaková kaša...

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo zemiakovej kaše, vajca a múky vypracujeme nelepivé cesto. podľa potreby ho osolíme.
  2. Z cesta vyformujeme valcek, z ktorého ukrajujeme kúsky, z ktorých na pomúčenej doske vaľkáme placky (lokše). Každú vidličkou popicháme a pečieme z obidvoch strán na rozpálenej kovovej platni alebo suchej panvici.
  3. Hotovú lokšu potirame rozpusteným osoleným maslom alebo husacím sadlom. My to máme veľmi radi s maslom. Môže sa podávať ako príloha ku pečenej husi, kačke s dusenou kapustou, ale aj potretá so slivkovým lekvárom. My ju ľúbime jesť nasucho s pohárom sladkého alebo kyslého mlieka. Je to jednoducho mňamka :)