Mäso s mozočkami

Autor receptu: tori111222

Tento recept robievam najčastejšie na zabíjačku, pretože mám čerstvé mleté mäso a je pripravené na klobásy. Občas ho robím ako rýchlu večeru, ale je vhodný aj pre návštevu, len potom na tanieri obložím krúžkami paradajky, pásiky farebnej papriky, žltá, červená a čokoládová paprika, urobím volské oko a potom mňam, mňam.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso zmiešame s mletou červenou paprikou, dáme korenie, soľ, cesnak, rascu a zmiešame, necháme postáť asi pol hodiny,
  2. Na panvici spustíme masť, opražíme cibuľu nakrájanú na kocky do sklovita, pridáme mäso a spolu podusíme asi 15 minút. Pridáme na kúsky pokrájané mozočky a ešte podusíme asi 10 minút, pridáme 1 kávovú lyžičku horčice, a nakoniec primiešame vajcia. Urobíme to tak, aby sa nám to rozsýpalo.Ak treba dochutíme vegetou.
  3. Na inej panvici si dáme trošku olej, a na nej opečieme krúžky salámy tak, aby sa nám urobili jamky, položíme na tanier a do každej jamky dáme lyžicou urobené mäso s mozočkami, obložíme krúžkami paradajky, pásiky farebnej papriky, a do stredu dáme volské oko. môže sa to podávať s hranolkami, ale stačí k tomu aj chlieb.Čo ma mrzí, je, že nemám fotku, nestihnem to odfotiť, lebo mi to hneď zjedia.