Mäso plnené olomouckými syrečkami
Autor receptu: shukvacik
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
2-3 porcie |
20 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso nakrájame na silnejšie plátky a urobíme dovnútra kapsu,
mäso vyklepeme, osolíme a posipeme ho zeleným steakovým korením
- Dovnútra dáme dve koliečka olomouckých syrečkov a na každé koliečko dáme ešte plátok cibule, na rozohriatom oleji opekáme každú stranu mäsa cca 3-5 minút, potom mäso polejeme worcesterovou omáčkou, pridáme 3-4 lyžice vody a ešte na 1 minútu otočíme.
- Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a tatársku omáčku
- Dobrú chuť!