Mäso dusené s lečom
Autor receptu: ucka
Možno už taký recept existuje, no u mňa to vzniklo len tak v hlave, keď som potrebovala niečo rýchlo pripraviť bez roboty a hlavne, aby to chutilo chlapom.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
25-35 minút na 200 °C |
Postup
- Plátky mäsa si jemne naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a oregánom a orestujeme z oboch strán na oleji.
- Do zapekacej misy dáme na spodok trochu leča, na to rozložíme plátky mäsa a zalejeme zvyšným lečom. Misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Kuracie mäso pri teplote 200°C asi 15 minút a bravčové asi 25-30 minút. Pre istotu je treba mäso ešte skontrolovať či je už hotové.
- Podávame ho s ryžou alebo s cestovinami rôzneho druhu.