Maslové košíčky s vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Kúpila som si nové formičky na košíčky, tak ich súšam. Recept som si vlastne vymyslela, lebo som nechcela ani s polevou, alebo inými plnkami, dopadol dobre.

16
porcií
30 minút
príprava
1O-15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Odmerala som si (odmerkou) potrebné množstvo múky, cukru, pridala som žĺtka a nakrájané zmäknuté maslo. Pridala som aj nastrúhanú kôru z jedného pomaranča.
  3. Zo surovín som vypracovala maslové cesto s vôňou pomarančov.
  4. Pripravila som si formičky, v balení je ich 10. Začala som do nich vtláčať cesto, formičiek bolo málo, tak som použila aj muffinkové formičky zo silikónu. Formičky s cestom som dala do vyhriatej rúry na 170 stupňov a piekla som ich cca 10 minút. Po upečení sa krásne vyklopili. Takže, ak nemáte formičky na košíčky , kľudne môžete piecť v muffinových formách,l en plniť do polovice, po okrajoch.
  5. Maslo a práškový cukor som vymiešala. Z mlieka, cukru(3PL) a pudingového prášku som uvarila hustý puding. ( Je v ňom pravá vanilka ) Nechala som ho vychladnúť , ale občas som ho premiešala, aby sa na vrchu nespravila kôrka.
  6. Po vychladnutí pudingu som pridala vymiešané maslo s cukrom a spolu som to vyšľahala. Vznikla krémová vanilková plnka do košíčkov.
  7. Zobrala som si zdobičku, mala som ju ešte nevybalenú, tak mala premiéru, naplnila som ju krémom. Potom som do každého košíčka natlačila vanilkový krém.
  8. Na vrch som dala kandizovanú čerešňu.
  9. Prajem dobrú chuť.