Špargľa
Maslová biela špargľa s holandskou omáčkou a prosciuttom
Autor receptu: redakcia
Postup- Špargľu očistíme a varíme v osolenej
vode asi 10 minút. Vyberieme a ihneď vložíme na rozohriatu panvicu s roztopeným maslom. Krátko podusíme, dochutíme soľou a korením. Vyberieme
a na maslo dáme kukuričné lupienky. Opekáme,
kým nie sú bledohnedé. Necháme
ich vychladnúť a potom
rozdrvíme na jemný prášok.
- Holandská omáčka: Do kastróla
dáme roztopiť maslo, pridáme bobkový list
a nové korenie. Maslo dáme
preč zo sporáka a necháme postáť 10 minút. Potom koreniny vyberieme.
- V druhom hrnci necháme zovrieť vodu na vodný
kúpeľ. Dáme naň nerezovú misku, do ktorej
dáme vaječné žĺtky, víno, citrónovú šťavu, soľ,
korenie a šľaháme nad parou, než vznikne
omáčka. Keď zhustne, ihneď odložíme zo sporáka a postupne do omáčky zašľaháme koreninami ochutené maslo (nesmie byť horúce). Na záver omáčku dochutíme podľa potreby soľou
a korením.
- Špargľu naukladáme na tanier, polejeme
omáčkou, ozdobíme prosciuttom a rozdrvenými kukuričnými lupienkami. Môžeme podávať s varenými alebo opečenými zemiakmi a blanšírovanou zelenou špargľou.
|