Mäsko na červenom víne

Autor receptu: morenajea

super recept, jednoduchý a nikdy nič nezostane...

5
porcií
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky hovädzieho, alebo aj bravčového mäsa z oboch strán osolíme a okoreníme.
  2. Osmažíme na oleji aby sa mäso pekne zatiahlo - potom ho na chvíľu vyberieme. Môžete osmážať priamo v tlakovom hrci, skôr to bude hotové. Vo výpeku osmažíme do zlata nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ešte osmážame.
  3. Vložíme späť mäso a prelejeme ho červeným vínom. Keď to už krásne rozvoniava, pridáme pretlak (môže sa pridať aj lečo) a zavrieme hrniec. Za pol hodinky bude hotové. výborné je s ryžou, prípadne zemiakovou kašou