Mäsko na červenom víne
Autor receptu: morenajea
super recept, jednoduchý a nikdy nič nezostane...
5 porcií |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky hovädzieho, alebo aj bravčového mäsa z oboch strán osolíme a okoreníme.
- Osmažíme na oleji aby sa mäso pekne zatiahlo - potom ho na chvíľu vyberieme. Môžete osmážať priamo v tlakovom hrci, skôr to bude hotové. Vo výpeku osmažíme do zlata nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ešte osmážame.
- Vložíme späť mäso a prelejeme ho červeným vínom. Keď to už krásne rozvoniava, pridáme pretlak (môže sa pridať aj lečo) a zavrieme hrniec. Za pol hodinky bude hotové.
výborné je s ryžou, prípadne zemiakovou kašou