Mäsko na barbecue omáčke (fotorecept)

Autor receptu: pinpo

Dobre a chutne... použil som kuracie stehná, ale je možné vyskúšať aj iné druhy mäsa (krídelka, prsia, krkovičku a pod.).

Postup

  1. Mäso si umyjeme a vysusime.
  2. Tak si ho obalime v muke do ktorej sme pridali: sol 1/2 kl, cesnakove korenie 1 kl, cierne korenie 1 kl, susene chilli korenie 1 kl, cervena paprika 1 1/2 kl. Vsetko spolu premiesame.
  3. Na plech dame mastny papier a poriadne ho potrieme olejom, na to ukladame stehna ,ktore obalujeme v pripravenej muke. Pecieme 40 minut na185 stupnov zalezi od typu rury. Po upeceni vyberieme obalime v zmesi: barbecue omacka 250 g a med 125 g.
  4. Dame znova do rury na 220 stupnov zapiest na 5 - 6 minuty.
  5. Ako prilohu som zvolil cestoviny so sparglou. Cestoviny uvarime v slanej vode. Sparglu orestuje na panvici na oleji, pridame sol, cierne korenie, cesnak 3 struciky, ked spargla zmekne pridame 1/2 masla a uvarene cestoviny a koriander a premiesame.