Mäsiarske tajomstvo

Autor receptu: zdenin

Som mäsiarka a pracovala som na bitunku, v chlapskom kolektíve som sa naučila všelijakým fígľom z mäsom, ale aj druhy mäsa nie je žiadny problém spracovať. Vegoš so mňa nikdy nebude, nakoľko držím úž diétu asi dva roky zo zdravotných dôvodov , podarilo sa mi schudnúť 45 kg, áno tlak sa upravil, mám sa fajn isté problémy zostali doživotne nikdy sa nevzdám zhrešiť dobrým jedlom aspoň raz za dva týždne – potom mám výčitky svedomia, preto Vám chcem ukázať aj nezvyčajné- ale výborné.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Býčie žľazy – rozkrojíme po dľžke v strede, nájdeme prieduchy – všetky treba vyrezať, opláchneme v studenej vode, nakrájame na kocky, namočíme do mlieka asi na 1 hod., dáme do chladničky. Cibuľu si nakrájame na jemno, opražíme do bleda , pridáme scedené nakrájané kocky, osolíme, okoreníme podľa potreby, keď sa voda vydusí ešte podlejeme, tak aby sme kocky mali zaliate, dusíme pridáme červenú papriku- kto má rad pikantné dajte čili, nezdráhajte sa ochutnať či je mäso mäkké – nezje Vás – Váš obed, zahustíme múkou, ja nechávam vydusiť a nezahusťujem . Podávam z chlebom celozrnným. Toto jedlo je diétne , keď ešte máte problém sa najesť , myslite na hnusákov ktorý Vám ublížili „sused, bývalí , šéf, ........“
  2. Môžete mäsko pripraviť ako rezne sú výborné. Túto diétku robým keď čakám sestru. Podávam aj ako pochutinu z hriankou. Kočky skúste a uvidíte.
  3. Fotky pridám v sobotu- 27. 2.