Martinov domáci burger

Autor receptu: mathew110

Minulý rok v auguste som kúpil gril a prvýkrát griloval na terase pre mojich najbližších a kamarátov. Nič lepšie, ako burger ma nenapadlo a urobil som dobre - ľudia sa domáhali duple :)

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Najdôležitejšie je mať pripravené mäso na izbovej teplote. Ak ho vytiahnete z chladničky, tak je potrebné nechať odstáť 30-60min. Nedoporučujem rozmrazovať, najlepšie je kúpiť a hneď urobiť. Do mäsa pridáme všetky ingrediencie. Cesnak pretlačíme a cibuľu nakrájame hodne na jemno. V rukách dobre premixujeme a koštujeme ako keby sme jedli tatarák. Dochutíme podľa potreby. Čím viac korenín tým lepšie. Mne najviac chutí červená paprika, vajíčko dodá mäsu dobrú konzistenciu, cesnakom nemusíte naozaj šetriť, cibuľa v mäsa sa dobre prepečie a pustí šťavu, zelené korenie (oregano, majoránka, bazalka, koriander, rozmarín) použite podľa chutí, určite dodá pokrmu orientálny šmrnc spolu so špetkou čili. Mäso vytvarujte podľa potreby, malo by byť ale rovnomerne široké po celom obvode. Ja som urobil pekne tlsté - nech sa baští :)
  2. Grilujeme na rozpálenom grile pomerne krátko, za pár minút môžete podávať s grilovanou zeleninou napríklad.
  3. Ja som kúpil obyčajné čerstvé žemle, potrel ich kečupom, pridal rukolu alebo šalát, položil mäso, na vrch dal horčicu (plnotučnú) a doplnil kolieskom paradajky a uhorky. Kľudne môže byť i domáca zaváraná. Sám som bol prekvapený z výsledku, ktorý bol hodne šťavnatý a chutný.