Marshmallow poťah (biely)

Autor receptu: domci4

Takže tento receptík mám od mojej krstnej... Konečne si nemusíte lámať hlavu nad tým, že marschmalow hmota bude ružová alebo modrá :) preto Vám chcem odporúčiť tento recept...Niekto tento poťah nemá rád a niekomu príde na chuť... Mne osobne sa zdá veľmi osviežujúci, ale má veľmi ďaleko od pravého mandlového marcipánu :)

Postup

  1. Ešte Vás chcem upozorniť, že cukríky by mali byť 180, ale tieto jahôdky majú 175 a vôbec to nevadí :) Zoberte si sitko, kde umyjete vo vode cukríky. Nemusia byť úplne umyté, len ich tak opláchnite pod vodou, aby sa zbavili od toho cukru. Nebojte sa ak si budete myslieť, že to je stále ružové ono sa to stratí. (Aj mne hotová hmota vyzerala ružovo, ale stratí sa to cukrom a keď sa to vyvaľká).
  2. Takže zoberte si vhodnú nádobku do ktorej dáme umyté cukríky, ceru a kyselinu citrónovú. Dáme si mikrovlnku na 2 minuty a každých 15 sekúnd premiešame s vareškou namazanou cerou. Ak sa nám to ešte nezdá veľmi roztopené tak pridáme minúty na mikrovlnke a zohrievame.
  3. Ak je hmota roztopená, do misy kde sme si navážili cukor tak do nej pridáme marshmallow hmotu. ( keby sme to urobili naopak veľmi by sa to lepilo o okraje misy ). Miešame vareškou a potom si namažeme ruky a miesime. Ak sa nám hmota lepí pridávame cukor, dokým sa nám hmota nebude lepiť. Tento poťah môžete minúť hneď na tortu ( výjde z jednej dávky na kruhovú formu ) alebo ho môžete dať do mrazáku a ak by ste ho chceli znova hneď použiť na pár minút do mikrovlnky.
  4. Ak sa Vám bude hmota lepiť pri valkaní, posypte si to cukrom :) To je asi všetko- tu je obrázok ako som ozdobila muffinky
  5. a tortičku mojej tete na oslavu :), ktorú som robila s mojou krstnou...