Marmeláda z červených ríbezlí
Autor receptu: zabiatko66
V nedeľu som varila marmeládu a ostalo ešte ríbezličiek aj na víno, ale to bude robiť už polovička
50 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ríbezle zbavíme stoniek, umyjeme a môžeme ich rozmixovať ručným mixérom
- Potom ich prepasírujeme cez sitko.
- Umyjem si poháre a necháme vysušiť.
- Do prepasírovaných ríbezlí pridáme 1 kg cukru, v ktorom sme primiešali 2 bal želírovacej zmesi. A dáme variť. Ak chceme mať džem hustejší môžeme pridať šťavu z 1 citróna alebo 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej. Občas premiešame. Keď nám začne zmes vrieť vysypeme ešte 1 kg cukru a za stáleho miešanie privedieme do varu. Keď nám už džem vrie, vytorí sa nam na povrchu pena. Varíme ešte 5-10 min.
- Odstavíme a hneď nalievame do suchých pohárov. Uzatvoríme viečkom a dáme pod deku.