Marmeláda z červených ríbezlí

Autor receptu: zabiatko66

V nedeľu som varila marmeládu a ostalo ešte ríbezličiek aj na víno, ale to bude robiť už polovička

50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ríbezle zbavíme stoniek, umyjeme a môžeme ich rozmixovať ručným mixérom
  2. Potom ich prepasírujeme cez sitko.
  3. Umyjem si poháre a necháme vysušiť.
  4. Do prepasírovaných ríbezlí pridáme 1 kg cukru, v ktorom sme primiešali 2 bal želírovacej zmesi. A dáme variť. Ak chceme mať džem hustejší môžeme pridať šťavu z 1 citróna alebo 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej. Občas premiešame. Keď nám začne zmes vrieť vysypeme ešte 1 kg cukru a za stáleho miešanie privedieme do varu. Keď nám už džem vrie, vytorí sa nam na povrchu pena. Varíme ešte 5-10 min.
  5. Odstavíme a hneď nalievame do suchých pohárov. Uzatvoríme viečkom a dáme pod deku.