Marlenka (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Dlho som sa chystala vyskúšať upiecť marlenku ale sa mi to zdalo moc pracné ale ked mi syn poslal recept som už neodolala a vyskúšala...a nebanujem je senzačná....po vyskúšaní receptu varecháčkami som sa rozhodla že zmením pomer múky zo 700 na 600 g ....

48
porcií
180 minút
príprava
5x5 minút
na 180 °C

Postup

  1. pripravíme si suroviny na pečenie
  2. do kastrolka si dáme palmarín ,med a cukor a rozpustíme
  3. pridáme celé vajcia ,ocot a sodu a miešame stále na ohni
  4. začne to veľmi rýchle peniť a hnednúť a odstavíme
  5. trocha vychladnuté vylejeme do múkya vymiesime sesto bude sa zdať dosť riedke ale ono po odstáti stuhne...
  6. vypracované cesto zakryjeme a necháme odpočívať v teple 1 hodinu
  7. potom si ho rozdelíme na 5 dielov... v recepte bolo 6 ale to bolo málo cesta na plech...ja som si ho odvážila a presne rozdelila...
  8. potom som na papier vygúľkala podľa veľkosti plechu všetky cestá a nechala ešte asi 10 minút odpočívať
  9. do vyhriatej rúry na 180 st dáme piecť na 5 minút každý plát ..ide to veľmi rýchlo ...
  10. upečené a vychladnuté pláty som orezala na jednakú veľkosť a natrela plnkou ktorú som urobila medzi tým ako odpočívalo cesto...najskôr som dala variť salko na 2 hodiny(v tlakovom hrnci stači 1hodina) a dala vychladnúť do studenej vody..uvarila som puding a nechala vychladnúť a nakoniec som vychladnutý puding a mlieko skaramelizované vymixovala s maslom a koňakom do hladkej plnky ..rozdelila som plnku na 5 dielov a ponatierala som pláty.
  11. na vrchnú vrstvu plnky som dala posýpku z orechov a odrezkov ktoré som pomrvila..
  12. nakoniec polejem ozdobne čokoládou
  13. a môžeme chutnať...dobrú chuť!!!!