Marinovaný pstruh

Marinovaný pstruh s kalerábovým šalátom a bazovou majonézou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na koreninovú zmes zmiešame dohromady. Vykostené filety pstruha položíme na plech kožou dole a na mäso nasypeme pripravenú zmes. Zľahka vmasírujeme a marinujeme v chladničke 24 hodín.
  2. Kalerábový šalát: Zeleninu očistíme a nastrúhame, cibuľu nasekáme nadrobno. Všetky suroviny zmiešame a necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny.
  3. Bazová majonéza: V mixéri vyšľaháme vajce, limetkovú šťavu, vývar, vodu, ocot, soľ a korenie. Potom za stáleho mixovania prilievame olej.
  4. Marinované filety podávame so šalátom a s bazovou majonézou.