Pečený losos
Marinovaný pečený losos s kôprom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 (+ marinovanie) minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup- Pekáč alebo misu vystelieme potravinovou fóliou. Zmiešame cukor so soľou a primiešame v mažiari rozdrvený fenikel a mleté biele korenie. Z kôpru odrežeme hrubšie stonky
a jemné lístky odložíme. Polovicou koreniacej zmesi nasypeme na fóliu, na ňu rozložíme polovicu kôprových stoniek a na to položíme filetu lososa kožou dolu. Povrch lososa potrieme 1 PL oleja, posypeme druhou polovicou koreniacej zmesi a rozložíme zvyšok kôprových stoniek. Dôkladne prekryjeme potravinovou fóliou a vložíme do chladničky cez noc marinovať.
- Omáčka: Na druhý deň zmiešame horčicu, citrónovú šťavu, cukor a štipku soli, vmiešame smotanu a nasekaný kôpor. Omáčku odložíme do chladničky.
- Namarinovaného lososa rozbalíme z potravinovej fólie, marinádu vysušíme kuchynskými utierkami a potrieme ho 1 PL oleja. Kožou nadol ho preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Rúru vyhrejeme na 190 °C, v režime horného grilu pečieme asi 15 minút prikryté alobalom a potom bez alobalu dopekáme asi 15 minút.
- Upečeného lososa ozdobíme kôprom, pridáme kúsok citróna a podávame s pripravenou omáčkou.
|