Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom

Autor receptu: redakcia

Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.

4
porcie
50 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Panenku nakrájame na asi 3 cm valčeky, osolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Oravskú slaninu nakrájame na tenké plátky, do ktorých zabalíme panenku a necháme v chladničke marinovať asi hodinu.
  2. Panenku pečieme 10 minút pri teplote 200°C. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalších 10 minút. Výpek zredukujeme na omáčku.
  3. Fenikel umyjeme, očistíme a varíme v osolenom mlieku asi 15 minút. Uvarený fenikel krátko urestujeme na výpeku z panenky. Navrch dáme plátky kozieho syra a gratinujeme.