Marinovaná zajačia panenka s gratinovaným feniklom
Autor receptu: redakcia
Vhodné k ťažšiemu suchému červenému vínu.
4 porcie |
50 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Panenku nakrájame na asi 3 cm valčeky, osolíme, okoreníme a potrieme dijonskou horčicou. Oravskú slaninu nakrájame na tenké plátky, do ktorých zabalíme panenku a necháme v chladničke marinovať asi hodinu.
- Panenku pečieme 10 minút pri teplote 200°C. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalších 10 minút. Výpek zredukujeme na omáčku.
- Fenikel umyjeme, očistíme a varíme v osolenom mlieku asi 15 minút. Uvarený fenikel krátko urestujeme na výpeku z panenky. Navrch dáme plátky kozieho syra a gratinujeme.