Marhuľový punčák (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

U nás sú punčáky veľmi obľúbené,ale tento zvlášť.(fotorecept)

50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si 3 platy z 5 vajec tak,že si najprv vyšľaháme bielky,pridáme cukor ,potom zašľaháme žltky a nakoniec pridáme múku a pr.do pečiva.Zamiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom.Tak upečieme 3 platy.
  2. Na dva platy dobré natrieme marhuľový lekvár,/ mne vyšlo asi 1,5 3 dl fľašky/.
  3. Tretí plat pokrajame na 6 rovnakých častí po dlžké.
  4. Kompoty si scedíme.Všetký platy si sirupom s kompotu polejeme rovnomerne a na spodný plat ukladáme pás piškotového cesta a pás marhuľ.
  5. To si dáme na plech.Druhu vrstvu kladieme tak,že kde je piškotový plat,tam ukladáme marhule a na marhule pas s piškoty.
  6. To potom zakryjeme natretým platom a na vrch dáme papier,ktorý sme stiahli s piškoty a zaťažíme 10 kg cukru.Je to dobré ,ked postojí cez noc.
  7. Podľa návodu urobíme polevu ,
  8. a rozotrieme na koláč.Necháme stuhnuť.Po stuhnutí krájame na rezy.
  9. Dobrú chuť!