Marhuľový perník

Autor receptu: martina34

Tento koláčik robievam dosť často, je jednoduchý na prípravu a tiež aj na suroviny. Skúšala som už rôzne obdoby, ale vždy sa vrátim k pôvodnej verzii, tá je asi najlepšia. Dnes som toho napiekla viacero, takže na priloženej fotke je aj krémeška a aj muffinky, recept mám práve z varechy, osvedčil sa.

15
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľaháme si vajce s kryštálovým cukrom, postupne pridávame lekvár, olej a prisýpame múku zmiešanú so sódou bikarbónou, perníkovým práškom, kakaom, škoricou. Zároveň prilievame mlieko. Vymiešanú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 20 minút.
  2. Tieto suroviny sú uvedené na upečenie jedného korpusu. Takže potrebujeme ich ešte raz, na prípravu druhého korpusu. Upečené a vychladnuté cesto natrieme marhuľovým džemom a prikryjeme druhým plátom cesta.
  3. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Ja si ju pripravujem v mikrovlnke. Do väčšieho hrnčeka si dám na dno trochu oleja, nalámem čokoládu a pridám CERU. V mikrovlnke to mám odskúšané, keď narátam do 8, vyberiem, riadne premiešam a znova dám do mikrovlnky, tentokrát narátam do 5 a vyberiem. Poriadne premiešam a polevu mám hotovú. Natriem na koláč, nechám stuhnúť a môžem krájať.