Marhuľové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš sviatočný zákusok...

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som rozbila 3 celé vajcia, pridala som kryštálový a vanilínový cukor. Všetko spolu som vymiešala do peny, pridala som roztopené maslo a dobre prešľahala.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala pridala som nastrúhanú citr. kôru aj šťavu a opatrne som vmiešala do cesta. Napokon som pridala mlieko.
  3. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každý korpus sa piekol 10 min. Oba korpusy som dala na mriežky a nechala vychladiť. Veľkosť plechov 27x37 cm.
  4. Pripravila som si marhule. Umyla som ich a nechala odkvapkať. Keďže som použila čerstvé marhule, musia sa chvíľku povariť. Dĺžka varenia záleží od zrelosti ovocia.
  5. Marhule som nožom prekrojila na polovice a odkôstkovala.
  6. Preložila som ich do hrnca, pridala som cukor a zaliala vodou tak, aby boli ponorené vo vode. Nechala som variť iba 5 min. Sirup, ktorý mi pri varení vznikol použijem na tvorbu krému.
  7. Uvarené som nechala odkvapkať na sitku. Zrelosť všetkých marhúľ je ťažko odhadnúť, niektoré sa rozvarili, ale podstatná väčšina bola akurát.
  8. Sirup som vyliala do miešacej nádoby, pridala som Zlaté klasy.
  9. Uvarila som hustú kašu a ešte do teplej som vmiešala maslo. Potom som krém dobre vyšľahala mixérom a dala do chladničky schladiť. Pred použitím som krém znova prešľahala.
  10. Na podnos som uložila prvý korpus. Poliala som ho marhuľovicou a potrela horúcim marhuľovým džemom.
  11. Natrela som ho polovicou krému.
  12. Na krém som uložila marhule.
  13. Marhule som natrela druhou polovicou krému. Uložila som do chladničky poriadne schladiť, lebo na vrch pôjde ešte šľahačka.
  14. Smotanu, cukor a Smetafix som vyšľahala a šľahačku som natrela na krém. Odložila som si časť šľahačky na zdobenie vrchu.
  15. A položila som druhý korpus. Koláč som dala na noc do chladničky. Po 2 hodinách tuhnutia je potrebné zaťažiť.
  16. Prajem vám dobrú chuť..)