Marhuľové guľky

Autor receptu: babkamt

Tento týždeň sa u nás varí s marhuľami. Muž si zmyslel tieto guľky. Viete mi niekto poradiť , či sa dajú mraziť samotné marhule ? Alebo mám dať zmraziť rovno neuvarené guľky na zimu ? So sladučkými marhuľami je je to výborná papanička.http://varecha.pravda.sk/recepty/ovocne-zemiakove-knedliky/17498- recept.html

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupke dám uvariť. Nechám ich vychladnúť. Očistím ich. Na dosku ich nastrúham na jemnom struháku. Pridám do nich hrubú múku , detskú krupicu , škrobovú múčku , soľ a jedno vajce . Vypracujem cesto. Spravím z neho valček , z ktorého odkrajujem asi 1 cm široké kúsky. Umyté , okvapkané marhule zabalím do cesta. Varím ich kým nevyplávajú na povrch. Pokropím roztopeným maslom. Strúhanku si na sucho opečiem na panvici. Potom pridám maslo. Posypem guľky. Pridám trochu práškového cukru.
  2. Včera som na obed nakladala kuracie prsia. No na večeru ich už manžel nechcel Dal si , ale poriadne , z guliek. Mám viac receptov na guľky. No tento ma nikdy nesklamal. Vrelo ho odporúčam na vyskúšanie.