Marhuľová Tarte Tatin s mandľami /fotorecept/
Autor receptu: misqs17
vcera som tento receptik videla v teľke, tak som ho dnes musela vyskúšať...yummy...
10 porcií |
8 minút príprava |
40-50 minút na 200 °C |
Postup
- cukor nasypeme do panvice, teflonovej a so zeleznou rukovatou, pretoze to pojde do truby. Nechame rozpustit kompletne...
- ked je cukor rozpusteny na karamel, pridame maslo a nechame rozpustit...
- ked do vsetko pekne vrie, pridame mandle a vypneme, premiesame
- poukladame odkvapkane mahule (teda ak mate z konzervy) a nechame odpocivat,pokial si vyvalkame listkove cesto
- cesto si vyvalkame na velkost taniera, ktory prekryje celu plochu panvice. Polozime na marhule, zatlacime okraje, poprepichujeme vidlickou a dame piect.
- pecieme cca. 40 - 50 minut, takto niakto to vyzera ked to vytiahnete z truby. Nechame odpocinut priblizne 2-3 minutky.
- po chvilke polozime na panvicu tanier a preklopime. Takto fantasticky to vyzera a to nevravim ako to chuti :)