Panna cotta
Marhuľová panna cotta s limetovým crème fraîche
Autor receptu: redakcia
Postup- Polovicu marhúľ odoberieme do malého hrnca,
pridáme 100 g kryštálového cukru a rozvaríme na kašu. Keď sú marhule rozvarené,
prilejeme smotanu a zmes zohrejeme na
80 stupňov. Pridáme vyškrabané zrniečka
z vanilkového struku a želatínu, ktorú sme
chvíľku nechali napučať v studenej vode.
Zmes dôkladne rozmixujeme, prepasírujeme
a nalejeme do foriem či pohárov. Necháme
vychladnúť do druhého dňa.
- Nastrúhanú limetkovú kôru a šťavu vymiešame s vanilkovým cukrom a primiešame crème fraîche. Keďže je to vlastne kyslá smotana s vysokým obsahom tuku (30 %), alternatívou môže byť klasická kyslá smotana.
- Druhú polovicu marhúľ rozvaríme so zvyšným cukrom. Pridáme vetvičku rozmarínu a podlejeme vodou, aby sa cukor nepripaľoval. Uvaríme domäkka. Keď zmes trochu
vychladne, rozmarín vyberieme a začneme
mixovať. Postupne pridávame zmäknuté
maslo a hotové pyré prepasírujeme.
- Panna cottu podávame s marhuľovým pyré a môžeme ozdobiť ovocím a grilovanými marhuľami.
|