Marcipánové kocky-celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Tieto koláčiky nám vždy suseda nosila ked mali nejakú oslavu a tak som si vypýtala recept...a vyskúšala celiatickú verziu.. pridám sem aj múku ako sa robí podľa klasického receptu..je to vynikajúci koláčik môžem doporučiť..vydrží dlho dobrý ak sa nepoje:))
48 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- pripravíme si potrebné suroviny na pečenie
- odvážime múku a pridáme kyproš a kakao
- z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žľtka vymixujeme do peny s cukrom ..pridáme za stáleho miešania olej a neskôr vodu ..
- do peny nasypeme zmes múky a jemne ručne premiešame a pridáme tuhý sneh
- na vystlaný plech vyleme cesto a upečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút
- na upečený plát natieme džem
- z orechov a sirupu si urobíme zmes takej konzistencie aby sada natierať na koláčik..a ked sme nemohli dať rum tak som pridala pár kvapiek esencie...
- natrieme na džem a uhladíme..(ja som robila podľa receptu ale toho je dosť málo ak máte dosť orechov môžete dať ešte o polovicu viac plnky)
- z cery ,cukru a mlieka vypracujeme cesto..zo zaciatku sa to bude zdať husté ale to sa vypracuje na roztierateľnú hmotu
- na odmeraný alobal natrieme marcipánovú hmotu (nepravú)
- a preložíme na koláčik ide to veľmi pekne nepadá to z alobalu..potom môžeme uhladiť
- nakrájame na štvorčeky ..ide to super s namočeným nožom
- nad parou roztopíme čokoládu,maslo a ceru
- a namáčame kocky do polovice..a uložíme na mriežku a dáme vychladiť( mne sa cesto trocha trúsilo bolo by to treba dať do chladničky aspon na 1 hodinu
- a je hotovo..dobrú chuť prajem..idem ponúknuť zaťka lebo je Jozef:-))