Marcipánové kocky-celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Tieto koláčiky nám vždy suseda nosila ked mali nejakú oslavu a tak som si vypýtala recept...a vyskúšala celiatickú verziu.. pridám sem aj múku ako sa robí podľa klasického receptu..je to vynikajúci koláčik môžem doporučiť..vydrží dlho dobrý ak sa nepoje:))

48
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si potrebné suroviny na pečenie
  2. odvážime múku a pridáme kyproš a kakao
  3. z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žľtka vymixujeme do peny s cukrom ..pridáme za stáleho miešania olej a neskôr vodu ..
  4. do peny nasypeme zmes múky a jemne ručne premiešame a pridáme tuhý sneh
  5. na vystlaný plech vyleme cesto a upečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút
  6. na upečený plát natieme džem
  7. z orechov a sirupu si urobíme zmes takej konzistencie aby sada natierať na koláčik..a ked sme nemohli dať rum tak som pridala pár kvapiek esencie...
  8. natrieme na džem a uhladíme..(ja som robila podľa receptu ale toho je dosť málo ak máte dosť orechov môžete dať ešte o polovicu viac plnky)
  9. z cery ,cukru a mlieka vypracujeme cesto..zo zaciatku sa to bude zdať husté ale to sa vypracuje na roztierateľnú hmotu
  10. na odmeraný alobal natrieme marcipánovú hmotu (nepravú)
  11. a preložíme na koláčik ide to veľmi pekne nepadá to z alobalu..potom môžeme uhladiť
  12. nakrájame na štvorčeky ..ide to super s namočeným nožom
  13. nad parou roztopíme čokoládu,maslo a ceru
  14. a namáčame kocky do polovice..a uložíme na mriežku a dáme vychladiť( mne sa cesto trocha trúsilo bolo by to treba dať do chladničky aspon na 1 hodinu
  15. a je hotovo..dobrú chuť prajem..idem ponúknuť zaťka lebo je Jozef:-))