Marcipánové bonbóny (fotorecept)

Autor receptu: helushka12

Tento recept mám už dávno, vtedy bolo ťažké u nás kúpiť marcipán, nosila mi ho kamarátka z Rakúska. Teraz to už nie je problém, marcipán som naposledy kúpila v Lidli, ešte pred Vianocami a jeden balíček mi zostal. V recepte som zmenila suroviny - cukor dávam hnedý a na spojenie hmoty namiesto surového vaječného bielka pridávam med a rum zmiešaný s čiernym čajom. Marcipán sa mal podľa pôvodného receptu prifarbiť na zeleno, ale nerobím to. Uložím do dózy, potom do chladničky a maškrtíme.

42
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Na prípravu som použila tieto suroviny - v šálke je čierny čaj - používam ho preto, aby nebolo rumu príliš veľa, každý si urobí podľa svojho gusta.
  2. Marcipán si nožom rozdelíme na niekoľko častí a tie potom rozkrájame na kúsky, aby sme dostali približne rovnaké časti, vyformujeme guľky. Urobila som ich 42. Mleté orechy zmiešame s hnedým cukrom - trošku som ho mixérom rozdrvila, pridáme kakao, med a rum s čajom do požadovanej hustejšej konzistencie. Guličky marcipánu postupne obaľujeme v kúskoch orechovej hmoty.
  3. Obalené bonbóny "vyváľame" v kakaovom prášku - do misky dáme kakao a niekoľko bonbónov, trošku pomykáme a hotovo. Bonbóny treba vychladiť a ukladať do papierových košíčkov. Ja som jeden prerezala ihneď - je vidieť, že je trochu mäkší, len som chcela ukázať štruktúru. V uzatvorenej dóze uložíme do chladničky, aj počas Vianoc sme ich maškrtili, ale hodia sa určite aj teraz.