Omeleta

Mangoldová omeleta (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mangold pestujem na záhrade už roky. Je to nenahraditeľná zelenina, vhodná na šaláty, polievky aj hlavné jedlá.* Má vysoký obsah vápnika a PHE (fenylalanín, esenciálna aminokyselina, ktorú si ľudské telo nevie samo vyrobiť a musí ju získavať z potravy, pozn. red.). Možno ním nahradiť špenát, ktorý vybieha do kvetu, mangold nie. Máte záhradku? Potom vyskúšajte jeho pestovanie. Listy olamujete a konzumujete a oni rastú a rastú...

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mangold sparíme horúcou vodou, ihneď scedíme a necháme odkvapkať. Potom ho nahrubo rozmixujeme.
  2. Na panvici s olejom orestujeme na kolieska narezanú cibuľu.
  3. Pridáme mangold, premiešame.
  4. A ihneď zalejeme rozšľahanými vajíčkami so soľou.
  5. Navrch hneď poukladáme polovice paradajok a pomaly smažíme, kým vajcia nestuhnú.
  6. Podávame s chlebom.