Mango rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pre moju najmilejšiu návštevu som na dnes upiekla tieto vynikajúce mango rezy s tvarohovo-smotanovou plnkou spolu s mangom..

14
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy som rozbila 8 vajec, pridala som 8 polievkových lyžíc práškového cukru a vymiešala do peny 7 min. mixérom..
  2. pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva..
  3. napokon som vmiešala do cesta aj kakao..
  4. cesto som vylliala na plech vystlaný pečiacim papierom...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 15 min.upečený korpus som nechala vychladnúť, upravila som boky, uložila na podnos a potrela som ho marhuľovým džemom..
  5. tvaroh, smotanu , cukor a strúhanú citrónovú kôru som zmiešala..v druhej mise som vymiešala želatínu za studena podľa návodu na obale a po častiach som k nej pridávala tvarohovú hmotu..
  6. mango som pokrájala na malé kocky..
  7. pridala som k nemu v 100 ml. vodu rozmiešanú šťavu z citrónu a na sporáku nechala variť na slabom plameni, keď sa hmota zohriala, pridala som k nej zlatý klas a uvarila hustý krém, ktorý som nechala vychladiť..hrozienka som namočila do rumu..
  8. na džemový povrch som rozložila tvarohovo-smotanovú plnku..
  9. na tvarohovú hmotu som natrela mango krém a uložila namočené hrozienka..takto pripravený koláč som dala na 4 hodiny stuhnúť do chladničky...smotana lepšie drží, ak je povrch koláča studený
  10. vymiešala som smotanu , cukor a smetafix na tvrdý sneh a uložila na koláč...do rána som ho nechala chladiť..ráno som ho pokrájala na rezy..
  11. niečo výnimočne výborné a veľmi pochválené mojimi hosťami...prajem vám dobrú chuť..
  12. mango...