Mandľový závin

Mandľový závin (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zamiesime múku s maslom, vajcom a žĺtkom. Vypracované cesto vyvaľkáme, aby bolo čo najtenšie.
  2. Vodu (500 ml) s cukrom povaríme. Vznikne sirup, do ktorého pridáme drvené mandle a varíme ešte asi 40 minút, aby mandle zmäkli. Treba si dať pozor na to, aby sa zmes nepripálila! Preto hrniec miestami sťahujeme z ohňa. Do vychladnutej mandľovej zmesi nastrúhame citrónovú kôru, pridáme škoricu, 2 celé vajcia a 2 žĺtky, poriadne zamiešame.
  3. Vyvaľkané cesto potrieme mandľovou zmesou a zvinieme do závinu. Potrieme mliekom a rozpusteným maslom a pečieme 35 až 40 minút. Upečený závin posypeme preosiatym práškovým cukrom.