Mandľovo-orechová torta (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Na prianie syna pre priateľku k meninám...

16
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme vodu, mleté lieskové oriešky, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej pridáme kakaový prášok. Pečieme svetlé aj tmavé cesto v okrúhlej forme na 180°C asi 20minút. Po vychladnutí obidve prekrojíme na rovnaké časti.
  2. Biela smotanová plnka je vlastne z receptu na Kinder pingui od Akeber,ktorá nám doma veľmi chutí - http://varecha.pravda.sk/recepty/kinder-pingui-fotorecept/26320-recept.html. Touto cestou ďakujem Akeber za tento skvelý recept. Do tortovej plnky som len s malým rozdielom pridala trocha viac medu. Smotany vyšľaháme s medom, želatínový prášok pripravíme podľa návodu, rozmiešame vo vode, nahrejeme, do trocha prechládnutej primiešame zo 2 lyžice hotovej šľahačky,premiešame a vlejeme ku ostatnej. Dôkladne prešľaháme šľahačom.
  3. Tmavá plnka je veľmi jednoduchá, vymiešame spolu maslo s práškovým cukrom,pridáme pomleté oriešky, kakao a um. Ak je plnka tuhšia, môžeme ešte pridať trocha umu. Pôvodne idú do nej aj surové žĺtka,ale tento krát som nedávala. Robievam ju s obmenami,čistú, takto s lieskovými orieškami, s vlašskými, aj s kokosovou múčkou.
  4. Na spodnú časť som použila tmavé cesto, natrela smotanovú plnku, potom svetlé cesto, tmavú orieškovú plnku,priložila opäť svetlé cesto, smotanovú plnku a na vrch znova tmavé cesto.
  5. Na okraje som si ponechala troška smotanovej plnky, na povrch som roztopila s troškou masla horkú čokoládu. Boky a okraje povrchu som olepila celé mandľovými lupienkami.
  6. Na dozdobenie som ešte použila troška smart flexu, rozrobila so žltou gélovou farbou a povykrajovala formičkami malé kvietočky a použila ešte strieborné guličky.
  7. A ešte v reze...Dobrú chuť...:-))