Mandľovo citrónová torta (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Túto tortu som si pripravila pre seba, troška radosti som si spravila.

5-7 minút
na 220 °C

Postup

  1. Vajcia s cukrom nahrejeme na 40°C a vyšľaháme do peny.
  2. Citrón nakrájame, posypeme práškovým cukrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry, aby cukor skaramelizoval a citrón zmakol.
  3. Pridáme múku opatrne zamiešame, pridáme vodu, rozdelíme cesto na dve polovice, do jednej pridáme kakao a dáme upiecť dva pláty.
  4. Na krém si uvaríme puding, vychladnutý zmiešame s maslom, rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme mandle a do druhej citrónovú šťavu.Upečené pláty prekrojíme na dve polovice. Plnku striedame raz citrónovú a raz mandľovú.Z čokolády pripravíme ozdoby.
  5. Na ozdoby som si pripravila lístky z ruže, lebo sú dostatočne pevné a ľahko sa s nimi pracuje.Na lístky som naniesla čokoládu, nechala zaschnúť a oddelila som čokoládu od listov.
  6. Celú tortu som potiahla čokoládou a ozdobovala.
  7. A toto je výsledok.
  8. A rez torty.