Vianočka
Mandľová vianočka s lieskovcovo-čokoládovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Z droždia, trochy mlieka a cukru spravíme
kvások, ktorý potom prilejeme k ostatným surovinám a vymiesime cesto, ktoré
necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Z vykysnutého cesta spravíme dlhé valce...
- ...a postupne z nich vytvarujeme prepletaním vianočky, ktoré potrieme žĺtkami, posypeme mandľovými lupienkami a necháme znova nakysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút dozlata.
- Čokoládu necháme roztopiť vo vodnom
kúpeli, pridáme olej, rozmixované lieskovce,
cukor a odstavíme. Potom pridáme všetky
ostatné suroviny, dobre vymiešame na jemný
krém a dáme stuhnúť do chladničky.
|