Mandarínkový koláč

Autor receptu: lusinkab

Dnes som mala veľkú chuť na sladké ale potom čo som zistila, že nič doma nemám a v takom počasí ma vonku nikto nedostane tak som sa rozhodla niečo upiecť. Moja chladnička tiež žiadna sláva a zrazu pozerám a rozmýšľam, hmmm mandarínky. Tak som sadla za internet a hľadala. Našla som jeden recept ale pomer surovín sa mi zdal trošku čudný tak som to pozmenila a urobila som dobre.

10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme všetky suroviny. Mandarínky ošúpeme a vyberieme a zbavíme bielej kožky aby neboli horké a nakrájame nadrobno, môžu sa použiť aj mandarínky z konzervy. Vlašské orechy popučíme, ja som na to použila valček.
  2. Všetko spolu vymiešame vidličkou, išlo to rýchlo a ľahko.
  3. Zmes vylejeme do sklenej nádoby v ktorej máme papier na pečenie. Moja ma rozmer 36,4x22 a tento rozmer bol akurát.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme kým nám povrch pekne nezhnedne. V mojej rúre to trvalo okolo 50 minút ale ja mám len takú maličkú elektrickú. Ale jednoduchý trik to vyrieši pichnite do cesta vidličku a keď je čistá koláčik je hotový.
  5. Suroviny na karamel dáme na panvicu a na jemnom plameni pomaličky miešame.
  6. Ak treba pridáme ešte trošku mlieka a postupne vytvárame tuhý karamel.
  7. Karamel rozotrieme po povrchu, necháme vychladnúť a môžme podávať. Ja som si tie štyri kúsky na úvodnej fotke dala ku káve počas pridávania receptu a boli naozaj úžasné.