Mandarínková torta s vanilkovým krémom

Autor receptu: kkatka

Pečeniu som prepadla len nedávno a toto je môj prvý foto postup. Táto torta bola na želanie.

Postup

  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme, postupne pridávame kryštálový cukor. Keď je to pekné, hladké, pridáme žľtka a znuvu šľaháme. Múku premiešanú s kypriacim práškom primiešame vareškou. Formu vymastíme a vysypeme múkou a dáme piecť.
  2. Upečený korpus necháme vychladnúť (ja ho prevrátim opačne, aby bol pekný rovný).
  3. Krém robím tak, že celé vajíčka chvíľu prešľahám nad parou, potom pridám cukor a šľahám do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Dve veľké zmeknuté maslá vyšľaháme do penista a postupne pridávame vychladnutú vajíčkovú zmes.
  4. Cesto rozrežeme na 3 časti,polejeme sirupom (rumom),potrieme džemom, naplníme krémom, mandarínkami. Celú tortu obmažeme krémom a dáme dobre vychladiť.
  5. Vychladenú tortu potiahneme poťahovacou hmotou a dozdobíme.