Mandarínková roláda (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Túto roládu mám už vyskúšanú aj s tvarohovou plnkou (500 g tvarohu, 1 vanilkový cukor, 175 g kyslej smotany, 2 - 4 polievkové lyžice práškového cukru, môže sa ešte dať 200 g masla).
25-30 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
- Postupne pridáme preosiatu múku.
- A opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- A nakoniec vmiešame kakao.
- Cesto vylejeme na plech(ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a stiahneme papier.
- A ešte teplé cesto zavinieme do utierky ako roládu.
- Mlieko dáme s vanilkovým cukrom variť, do vriaceho vlejeme zlatý klas rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý krém.
- Maslo vymiešame s 5PL práškového cukru a keď krém vychladne, pomaly ho vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme mandarínky.
- Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
- Prajem dobrú chuť!