Mandarínková roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Túto roládu mám už vyskúšanú aj s tvarohovou plnkou (500 g tvarohu, 1 vanilkový cukor, 175 g kyslej smotany, 2 - 4 polievkové lyžice práškového cukru, môže sa ešte dať 200 g masla).

25-30 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
  3. Postupne pridáme preosiatu múku.
  4. A opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  5. A nakoniec vmiešame kakao.
  6. Cesto vylejeme na plech(ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
  7. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a stiahneme papier.
  8. A ešte teplé cesto zavinieme do utierky ako roládu.
  9. Mlieko dáme s vanilkovým cukrom variť, do vriaceho vlejeme zlatý klas rozmiešaný v troche studeného mlieka a uvaríme hustý krém.
  10. Maslo vymiešame s 5PL práškového cukru a keď krém vychladne, pomaly ho vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou, ku kraju dáme mandarínky.
  11. Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky.
  12. Prajem dobrú chuť!