Mamkine pečeňové knedlíčky

Autor receptu: brituska

Recept som si vypýtala od mamky. Tieto knedlíčky dávam do slepačej, alebo hovädzej polievky.

12
porcií
15 minút
príprava
3-5 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie pečienky pomeliem najemno, dám do misky a pridám olej, vajcia, vegetu, prelisovaný cesnak a nastrúham muškátový oriešok. Poriadne premiešam a zahusťím strúhankou na nie moc tuhú kašu, skôr redšiu. Nechám chvíľku odstáť, ona ešte zhustne. Ak je riedka, prisypem ešte strúhanku. Z hrnca odoberiem polievky a dám zovrieť. Pripravenú hmotu na knedlíčky preložím po častiach na tanier a veľkou lyžicou do vriacej polievky hádžem knedlíčky. Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku ich povarím a sítkom vyberiem do hrnca s čistou polievkou. Pri poslednej várke nechám pár knedlíčkov v tom hrnci, kde sa obvárali a tú zjeme ako prvú. Máme ich radi také veľké, ako nás to mamka naučila jesť.